Kontakta oss/Ansökan

Nu söker vi nya barn!!

Är du intresserad av att söka plats för ditt barn på måsen så mailar du in en ansökan till oss på nyabarn.masen@gmail.com

Detta ska finnas med i ansökan:

  • Barnets namn
  • Barnets födelseår
  • Önskat startdatum
  • Namn på förälder/ vårdnadshavare samt telefonnummer och mailadress

Flest lediga platser finns i början av höstterminen då det slutar barn för att börja skolan men vi rekryterar löpande under terminens gång i mån av plats. Du behöver inte vänta tills sex månader innan du behöver platsen som hos kommunen, så det går bra att ställa sig i kö så fort intresse finns.

Vi har inte heller någon platsgaranti efter ett visst antal månader, som det finns hos kommunen. Ibland kan det gå fortare och ibland kan det ta lång tid. Att du står i kö hos oss påverkar inte heller din ansökan till kommunal förskola.

Måsen följer de urvalsregler som föreskrivits av Göteborgs stad samt Skollagen, detta innebär att vi i första hand går efter anmälningsdatum men att det finns vissa kriterier som ger förtur till en plats på Måsen. Vi tillämpar syskonförtur samt har ett ansvar att skapa en bra ålderssammansättning i barngruppen, vilket gör att vi kan behöva besluta om rekrytering av specifika åldersgrupper.

Om man står i kö till måsen och blir erbjuden en plats enligt önskemål, det vill säga från och med eller efter det önskade startdatumet och sedan tackar nej till platsen så kommer man inte att behålla sin plats i kön utan hamnar sist i kön. Vill man fortsätta att aktivt söka en plats på måsen och stå kvar i kön behöver man uppdatera sin ansökan med ett nytt önskat startdatum. Detta gör man genom att skicka ett mail till oss.

Om du har frågor angående verksamheten eller är intresserad av att arbeta hos oss kontakta:

Magnus Nyman, rektor, email: forskolechefen.masen@gmail.com

Vill du se mer av vad som händer på Måsen:

Facebook

Instagram